Please enter subscribe form shortcode

23 de setembre de 2022

La FSE organitza una jornada per debatre sobre els factors socials que influeixen en la salut de la població de l’Alt Empordà

La FSE organitza una jornada per debatre sobre els factors socials que influeixen en la salut de la població de l’Alt Empordà

La ponència central anirà a càrrec d’Anna Garriga, degana de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UdG. L’esdeveniment, que vol posar de relleu que el benestar de la població és multifactorial i va més enllà de la sanitat, serà el 2 de desembre als Caputxins

La Fundació Salut Emporda (FSE) organitza la jornada “Salut, territori i benestar: recerca amb Indicadors Clau a l’Alt Empordà”, el proper divendres 2 de desembre, de 10.30 h a 14.15 h, a l’Auditori dels Caputxins de Figueres. La jornada té per objectiu presentar el projecte d’observatori de salut i social www.indikasalut.cat de la FSE i reflexionar sobre els diferents determinants de salut de la població a l’Alt Empordà i la importància de la recerca sobre aquests per a monitorar-los i millorar-los.

Les inscripcions són gratuïtes i es poden formalitzar al següent enllaç: https://redcap.link/Jornada_ICAE. Podeu consultar el programa de la jornada en aquest enllaç.

L’esdeveniment, amb vocació de continuïtat, vol ser un espai on posar sobre la taula les potencialitats i les amenaces que té la comarca en relació als determinants socials de la salut i el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS 2030). La ponència central anirà a càrrec d’Anna Garriga, degana de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la UdG, que farà una radiografia de l’Alt Empordà. Garriga és doctora en ciències econòmiques i empresarials per la UdB i llicenciada per la UAB. La seva recerca s’ha centrat en l’economia del turisme, el finançament municipal i l’economia de la pesca.

La jornada comptarà amb la benvinguda institucional de l’Honorable conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal. Tot seguit, el director del departament d’Innovació, Recerca i Desenvolupament de la FSE, Pere Plaja, presentarà la tercera edició del document Indicadors Clau de l’Alt Empordà i, Oriol Turró, coordinador de l’Institut de Recerca en salut i social Glòria Compte, explicarà en què consisteix aquesta nova entitat de la Fundació.

A continuació, intervindrà Anna Garriga i, després, serà el torn de la taula rodona “Cinc mirades sobre la salut a l’Alt Empordà” integrada per professionals que representen diferents àmbits de la societat alt-empordanesa. Comptarà amb la participació del director de l’ABS l’Escala, Vishal Shahani (sanitat i món rural); la directora de l’Institut Cendrassos de Figueres, Helena Cortada (educació i desenvolupament); l’emprenedor i impulsor de la cervesa artesana Rufa, Joan Benejam (empresa i territori); la CEO i cofundadora de la start-up de salut i innovació The Smart Lollipop (recerca i joventut), Diana Ballart; i la directora de la Fundació del Museu del Joguet de Catalunya-Figueres, Imma Quintana (cultura i diversitat).

Seguidament, es farà la presentació i signatura del Pacte dels Municipis per la Salut 2030, que han impulsat la Fundació Salut Empordà i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà per treballar conjuntament en aquesta direcció de millora de la salut de la comarca.

La jornada “Salut, territori i benestar: recerca amb Indicadors Clau a l’Alt Empordà” està organitzada per la Fundació Salut Empordà amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i el Setmanari de l’Alt Empordà. El periodista i gerent del Setmanari de l’Alt Empordà, Carles Ayats, serà l’encarregat de conduir-la.