Els professionals que fan recerca estan compromesos amb les persones que atenen i amb la qualitat del servei. Una entitat que fa recerca significa que aprèn constantment, s’adapta a les circumstàncies i aporta respostes a l’entorn canviant. Per això, l’equip de l’Institut de Recerca treballa perquè els professionals i la institució desenvolupin totes les seves potencialitats investigadores.
Glòria Compte Massachs (Girona, 1953 – Rabós, 2007) va ser una metgessa empordanesa compromesa amb els més febles. En acabar Medicina, en l’especialitat de Pediatria, va exercir al CAP de Figueres.
L’any 1985, va marxar a Nicaragua, en plena situació de guerra. Cofundadora de la Casa Materna de Matagalpa per lluitar contra l’alt índex de mortalitat materno-infantil derivada de la pobresa, i en la qual van ser ateses més de 10.000 dones, va treballar a Guatemala amb la població indígena perseguida.
L’any 1995, va anar a Salvador de Bahía, al Brasil, per treballar a les faveles on va començar la tesi doctoral sota el títol “La mortalidad materna en Salvador de Bahía – 1993”. Al cap de catorze anys, va tornar a Figueres, on va exercir de pediatra al CAP, i en què el seu compromís la va portar a participar en la creació de l’ONG Joan Alsina, a ser integrant de la plataforma Iaeden-Salvem l’Empordà i a ser membre activa del Grup de Dones de l’Alt Empordà que avui porta el seu nom.
Dona riallera i generosa, va morir al seu estimat Rabós d’Empordà, l’any 2007.
Amb aquestes línies trobem ressenyada la Glòria a l’entrada de l’Institut de Recerca. Tot i que són molts els noms de persones de l’Alt Empordà amb mèrits suficients per ocupar el seu lloc, des de la Fundació Salut Empordà es considera que el nom de Glòria Compte uneix els elements de significació amb el creixement col·lectiu, el compromís social i mediambiental amb el territori i la voluntat de transformació que justifiquen posar-li el seu nom al seu centre de recerca.
La Bisbal d’Empordà, 1959. Pediatre i doctor per la Universitat de Barcelona l’any 1992. Ha ostentat diferents càrrecs de gestió en diferents centres hospitalaris i és membre de la Fundació Salut Empordà des de l’any 2009. Professor associat al Departament de Ciències Mèdiques de la Universitat de Girona. Director de Recerca, Innovació i Desenvolupament de la FSE des de l’any 2017.
Figueres, 1980. Doctorat en Psicologia pel Departament de Psiquiatria de la UAB s’incorpora a la FSE a l’abril del 2022 com a figura de coordinació i gestió de projectes d’investigació i amb l’encàrrec de promoure la recerca i de crear les condicions pel desenvolupament de l’activitat investigadora a la Fundació i/o conjuntament amb altres entitats o organitzacions.
Montcada i Reixach, 1959. Metge adjunt del servei de Medicina Interna. Tutor hospitalari de la formació de metges residents des de l’any 1996. Al 2006, va ser designat Cap d´Estudis de la Fundació Salut Empordà. Doctorat l’any 2011 i, des de llavors, coordinador del comitè de Docència i Formació de l'Hospital de Figueres.
Esplugues de Llobregat, 1979. Infermera, màster en atenció al malalt crític i emergències i Doctora per la Universitat de Girona. Infermera assistencial a la FSE des de l’any 2001, membre de la comissió de recerca des de l’abril de 2018, s’incorpora al departament de recerca al febrer de 2021 fent tasques de suport a la recerca.
Olot, 1989. Graduat en Biologia per la Universitat de Girona i Màster en Bioinformàtica i Bioestadística per la Universitat Oberta de Catalunya s'incorpora a la FSE al maig de 2022 com a tècnic per a la recerca, anàlisi de dades i assessorament estadístic.
Figueres, 1996. Graduada en Comptabilitat i Finances per la Universitat de Girona s’incorpora a la FSE a l’octubre del 2021 com a figura de secretària tècnica per garantir la continuïtat del departament d’Innovació i Recerca en els Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial. Posteriorment, designada secretària de les comissions de recerca i docència de l’Hospital de Figueres.
Settat (Marroc), 1993. Graduada en Bioquímica i màster en Biotecnologia Alimentària. S’ha incorporat a l'Institut de Recerca gràcies al programa «Investigo» de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, que juntament amb el SOC subvenciona el 100 % del seu contracte.