Please enter subscribe form shortcode

17 de maig de 2024

La Revista dels Metges de Família es fa ressò d’un estudi sobre l’elecció de l’especialitat per part dels MIR

La revista dels Metges de Família es fa ressò d’un estudi de l’elecció de l’especialitat per part dels MIR   

La metgessa Laura Vegas va participar en l’elaboració d’aquesta investigació quan treballava al CAP Moisès Broggi de l’ABS l’Escala 
 

Un estudi analitza quina és l’elecció de l’especialitat de Medicina Familiar i Comunitària que fan els metges interns residents (MIR). La metgessa Laura Vegas Fernández forma part de l’equip mèdic que ha participat en aquesta investigació, que es titula “Elección de Medicina Familiar y Comunitaria en el MIR 2002-2023: un enfoque objetivo muestra que es una especialidad tan valorada como las hospitalarias”, i que ha publicat la revista de la Sociedad Española de Médicos de Atención Primaria (SEMERGEN). Laura Vegas va elaborar aquest treball mentre treballava al CAP Moisès Broggi de l’ABS l’Escala. La investigació també la firmen aquests professionals: M. P. Torres Moreno, R. Blanco Herrera i J.J. Alfaro Martínez.

En l’estudi s’exposa que, actualment, hi ha un dèficit de metges de família, i es preveu que aquest augmenti en els propers anys. Tot i aquesta necessitat, és una especialitat suposadament poc sol·licitada, quedant en els darrers anys places de formació especialitzada sense cobrir. L’objecte d’aquesta investigació ha estat presentar nous paràmetres per mesurar de manera més objectiva la demanda i la relació entre l’oferta i la demanda.

Per realitzar aquest treball, l’equip de professionals va utilitzar una base de dades amb els resultats de les places assignades a les convocatòries MIR del 2002 al 2023, a més d’un programa informàtic específic que fa l’anàlisi estadística. I la conclusió va ser que, davant la percepció subjectiva respecte a l’empitjorament de l’atractiu de Medicina Familiar i Comunitària en les darreres convocatòries MIR, utilitzant paràmetres objectius es troba que l’atractiu de l’especialitat, mesurat com a cotització (relació entre oferta i demanda) i demanda, s’ha mantingut estable (amb un lleuger empitjorament de la demanda total).

Enllaç a l’article: Elección de Medicina Familiar y Comunitaria (MFYC) en el MIR 2002-23 un enfoque objetivo muestra que es una especialidad tan valorada como las hospitalarias