Please enter subscribe form shortcode

7 de febrer de 2023

Nou article sobre prevenció d’infeccions en pròtesi de genoll o maluc

Nou article sobre prevenció d’infeccions en pròtesi de genoll o maluc

​​​​​L’estudi l’han realitzat les infermeres d’Hospitalització Quirúrgica Pilar Girbal, Dolors Martí, Sònia Adroher, Laia Garcia i Carme Burgas

 

La revista de l’Asociación Española de Enfermería Quirúrgica’ (AEEQ) ha publicat l’article “Estudio observacional: Análisis de la implementación y del cumplimiento del cribado de portador y descontaminación de ‘staphylococcus aureus’ en cirugía protésica programada de rodilla y cadera”, realitzat per les infermeres Pilar Girbal, Dolors Martí, Sònia Adroher, Laia Garcia i Carme Burgas.

Seguint les guies i recomanacions de prevenció d’infeccions quirúrgiques, el 2019 es va implantar el circuit de detecció de portadors d’aquest microorganisme als usuaris que s’han de sotmetre a una intervenció programada de pròtesi de genoll o maluc.

Als pacients que són portadors se’ls indica fer un tractament que consisteix en l’aplicació d’una pomada nasal i dutxa amb un sabó antisèptic a domicili, els 5 dies previs a l’operació, per així reduir el possible risc d’infecció de la pròtesi.

Per a l’aplicació i elaboració d’aquest circuit, es van coordinar diferents Serveis: Traumatologia, Farmàcia, Microbiologia, CCEE, Admissions, Àrea Quirúrgica i Hospitalització Quirúrgica.

Les cinc infermeres d’Hospitalització Quirúrgica van realitzar un estudi observacional prospectiu i transversal amb l’objectiu d’analitzar el compliment d’aquest circuit durant el període comprès entre maig del 2019 i gener del 2020. Es va observar que el 89,47 % dels pacients es van ajustar a les indicacions i al temps del protocol establert.

Podeu consultar l’article en el següent enllaç (pàgines 112-118), o bé un resum en aquest enllaç.