El registre ULFI pretén ser una base de dades per augmentar el coneixement dels trastorns del metabolisme dels lípids dels pacients de l’Alt Empordà i millorar-ne el diagnòstic i tractament.
El Registre de Dislipèmies de la Unitat de Lípids de l’Hospital de Figueres (Registre ULFI) és una eina científica per millorar el coneixement dels trastorns del metabolisme dels lípids, especialment a la comarca de l’Empordà. Permet obtenir una informació objectiva de qualitat, tant retrospectiva com prospectiva. El fet de registrar una gran quantitat d'informació - dades sociodemogràfiques, antecedents d'història familiar i personal, dades analítiques amb i sense tractament, dades genètiques, dades del tractament hipolipemiant i altres tractaments del pacient -, sota uns criteris de qualitat per part de la Unitat de Lípids, fa que el Registre ULFI sigui en aquest moment una eina de gran valor científic.
Els objectius generals del Registre ULFI són disposar d'una base de dades que permeti millorar el coneixement dels trastorns del metabolisme dels lípids, especialment dels pacients de la comarca de l’Empordà.
Els objectius secundaris inclouen millorar el diagnòstic i el tractament d'aquests trastorns, realitzar estudis clínics retrospectius o prospectius, establir una estructura per poder col·laborar en l'assistència e investigació amb altres societats científiques o grups de recerca, i col·laborar amb altres bases de dades similars a nivell nacional i internacional.
L'investigador principal és Àlex Vila Belmonte.
Per a qualsevol dubte sobre el Protocol, podeu Contactar amb l'Institut de Recerca.
L’estudi consisteix a analitzar els nivells d’hemoglobina en pacients de diàlisi en Tractament Renal Substitutiu quan s’administra 240 ml de líquid de restitució. L’objectiu és reduir la freqüència amb que es produeix anèmia associada a malaltia renal crònica.
El projecte pretén comprovar que es pot realitzar l’ecografia al punt d’acció (POCUS) de manera ràpida i de qualitat a nivell prehospitalari en pacients codi infart, compartint loops ecocardiogràfics en temps real amb el servei de cardiologia de l’hospital CODI IAM mitjançant l’APP ODISEA
Aquest projecte té com a objectiu millorar la gestió dels pacients, personalitzant-la segons les característiques de cada cas i millorant-ne l’eficiència, a l’hora que es preserva la confidencialitat i seguretat de les dades dels pacients.