Inici
/
Recerca
/
Banyar-se en el mar tot l’any aporta beneficis per la Salut?: Estudi descriptiu d’un grup de banyistes de l’Alt Empordà
banyistes
RECERCA
Banyar-se en el mar tot l’any aporta beneficis per la Salut?: Estudi descriptiu d'un grup de banyistes de l’Alt Empordà

L’estudi pretén identificar els beneficis del bany de mar en la salut i el benestar general.

Basant-nos en l'evidència científica que demostra l'impacte positiu dels entorns blaus en el benestar, es proposa un estudi per explorar l'impacte en la salut i conèixer les motivacions i els beneficis de la pràctica regular de banys de mar durant tot l'any.

Es tracta d’un estudi observacional mixt qualitatiu i quantitatiu per registrar l’activitat entorn del mar i recollir els beneficis des de la perspectiva dels banyistes. L’estudi és una iniciativa de la metgessa Carme Pigem i la Referent de benestar emocional i comunitari Nury Segura del CAP de Llançà i es realitzarà a diferents municipis del litoral de l'Alt Empordà, específicament, dels municipis de la Mar d’Amunt (Portbou, Colera, Llançà, Port de la Selva) i també de Roses i l'Escala on hi participaran els referents de benestar emocional i comunitari de l’ABS de l’Escala gestionada per la Fundació Salut Empordà.  Aquest estudi ha rebut el suport metodològic de l’Institut de Recerca Glòria Compte.

Es desenvoluparà en dues fases: primer, una fase quantitativa exploratòria mitjançant un qüestionari, i després una fase qualitativa amb un grup de discussió per aprofundir en els resultats obtinguts. El qüestionari inclou preguntes sobre dades sociodemogràfiques, freqüència i motivació per fer banys de mar a l'hivern, qualitat de vida relacionada amb la salut (SF-12), benestar emocional (Warwick-Edinburgh Mental Wellbeing Scale), problemes de salut, consum de fàrmacs i freqüència de visites mèdiques.

S'espera que l'estudi identifiqui els beneficis del bany de mar en la salut i el benestar general dels banyistes. A més, els resultats ajudaran a avaluar la rellevància de la pràctica regular dels banys de mar per incrementar el coneixement i, en un futur, poder incloure activitats de banys de mar com una prescripció social per millorar la salut.

L'investigador de contacte dins la Fundació Salut Empordà és Oriol Turró Garriga, de l'Institut de Recerca Glòria Compte (FSE).

Per a qualsevol dubte sobre el Protocol, podeu Contactar amb l'Institut de Recerca.

Altres projectes
Estudi de l’anèmia en pacients en hemodiàlisi en relació a l’aplicació d’un protocol de desconnexió
Estudi de l’anèmia en pacients en hemodiàlisi en relació a l’aplicació d’un protocol de desconnexió

L’estudi consisteix a analitzar els nivells d’hemoglobina en pacients de diàlisi en Tractament Renal Substitutiu quan s’administra 240 ml de líquid de restitució. L’objectiu és reduir la freqüència amb que es produeix anèmia associada a malaltia renal crònica.

Realització i transmissió en temps real de POCUS en el codi infart mitjançant l’APP ODISEA
Realització i transmissió en temps real de POCUS en el codi infart mitjançant l’APP ODISEA

El projecte pretén comprovar que es pot realitzar l’ecografia al punt d’acció (POCUS) de manera ràpida i de qualitat a nivell prehospitalari en pacients codi infart, compartint loops ecocardiogràfics en temps real amb el servei de cardiologia de l’hospital CODI IAM mitjançant l’APP ODISEA

Gestió del pacient al Hospital: Sistemes de Suport a la Decisió federats (SSDf) per al maneig de pacients adults amb insuficiència cardíaca (IC) i pediàtrics amb bronquiolitis
Gestió del pacient al Hospital: Sistemes de Suport a la Decisió federats (SSDf) per al maneig de pacients adults amb insuficiència cardíaca (IC) i pediàtrics amb bronquiolitis

Aquest projecte té com a objectiu millorar la gestió dels pacients, personalitzant-la segons les característiques de cada cas i millorant-ne l’eficiència, a l’hora que es preserva la confidencialitat i seguretat de les dades dels pacients.