La Fundació Salut Empordà (FSE) actua, conforme a la seva missió, com un agent de salut i benestar del territori. És aquesta convicció la que l’empeny a liderar, des del 2018, la creació del Pol de Salut i Social de l’Alt Empordà, amb seu a la FSE.
Aquest pol es vol configurar, per una banda, com un punt de canvi dels paradigmes dels serveis actuals per uns altres d’integrats i centrats en la persona. I, per l’altra, com un espai de participació i punt de trobada empresarial, social, educatiu i institucional.
Fruit de la feina duta a terme fins ara, neix INDIKA, amb vocació d’observatori i amb la missió d’afavorir la generació de coneixement sobre l’impacte dels determinants socials en la salut. Busca proporcionar informació estadística de qualitat als diferents agents del territori (persones particulars, entitats, institucions o figures polítiques) amb la intenció que els sigui útil i els permeti prendre decisions estratègiques basades en dades objectives.
Aquesta informació ha de permetre orientar estratègies intersectorials i alinear els agents de salut i socials per tal de treballar de manera coordinada i donar millor resposta a les necessitats de salut de la població.
El projecte compta amb la col·laboració de la Universitat de Girona a través del Grup de Recerca en Econometria i Salut (GRECS), l’Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Neix amb el suport del Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER en el marc del projecte «Girona, regió saludable» (Projecte d’Especificitat i Competència Territorial, PECT), en el qual també participen la Diputació de Girona, el Dipsalut i l’IdibGi.
Web cofinançada pel Projecte Europeu de Competitivitat Territorial (PECT):
“Girona, Innovació social i digital. Noves respostes davant els reptes del mil·lenni” EMISSE Project.
AMB LA COL·LABORACIÓ DE: