Please enter subscribe form shortcode

No et perdis res

Agenda

22 de febrer i 21 de març

La sala d'actes de l’Hospital Josep Trueta de Girona acull, el 22 de febrer i el 21 de març, a les 11.30 h, dues sessions de Cafè GIPS, jornades organitzades pel Grup Interdisciplinari de Professionals vinculats amb la Salut (GIPS) del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya que tenen per objectiu tractar aspectes cada cop més importants en medicina. Es tracta d'un espai de participació i col·laboració amb professionals de diverses disciplines científiques i tècniques que, no essent estrictament mèdiques o assistencials sanitàries, tenen cada dia més presència en el diagnòstic, terapèutica i prevenció de malalties. El 22 de febrer tractarà sobre la preparació i instal·lació de serveis hospitalaris smart i fer xarxa entre professionals de l’àmbit clínic i tècnic i el 21 de març es parlarà del potencial de l’enginyeria biomèdica en la gestió, la innovació i els reptes tecnològics dels centres sanitaris. Els Cafè GIPS estan organitzats pel GIPS conjuntament amb el Trueta, el Col·legi de Metges de Girona, la UdG, Enginyers Industrials de Catalunya i l’Àrea d’Innovació i Emprenedoria del CoMB. És necessari inscriure's per assistir-hi.

+INFO (22 DE FEBRER)

+INFO (21 DE MARÇ)

27 i 28 de febrer

El IV Simposi Mediterrani de Promoció de la Salut tindrà lloc el 27 i el 28 de febrer de 2024 a l'Auditori Josep Irla de Girona, organitzat per la Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona, en el marc del seu 15è aniversari, amb la col·laboració de Dipsalut, organisme autònom de salut pública de la Diputació de Girona. Sota el lema “Reptes per a una societat sostenible, equitativa i del benestar”, el Simposi té com a objectiu principal identificar els reptes en Promoció de la Salut en relació amb els eixos de la Carta de Ginebra, impulsada per l'Organització Mundial de la Salut al desembre de 2021, i que responen a la salut planetària, la transformació digital en l'àmbit de la salut i les polítiques públiques saludables. El Simposi es planteja també com un punt de trobada entre professionals de l'àmbit de la promoció de la salut per a intercanviar bones pràctiques i crear sinergies.

+info

Fins al 15 de març

El Campus Salut de la Universitat de Girona (UdG) i el Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) obren, a partir de l'15 de gener i fins el 15 de març de 2024, la convocatòria 2024 de l’ajut 'E-Health COMG' per a projectes de recerca i d’innovació en tecnologies de la salut. L’objectiu d’aquest ajut, dotat amb un màxim de 12.000 euros, és promoure projectes de recerca i d’innovació que donin com a resultat solucions tecnològiques que contribueixen a millorar la salut i la qualitat de vida de les persones, que dotin als professionals sanitaris d’eines i mecanismes que contribueixin a la millora de l’assistència sanitària i que millorin la sostenibilitat del sistema sanitari. La resolució de la beca es donarà a conèixer entre el 25 de març i el 26 d’abril de 2024.

+info

20 de març

La Societat Catalana de Medicina d'Urgències i Emergències ha organitzat la Xll Jornada de Casos Clínics d'Infeccions als Serveis d'Urgències, que es farà el dia 20 de març a la seu de l'Acadèmia Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears, a Barcelona. La data límit per a l'enviament de casos clínics és el 28 de gener del 2024.

+info

inscripcions

Formació específica

LInstitut de Recerca Glòria Compte té la funció de suport i coordinació de les diferents activitats formatives desenvolupades a la Fundació Salut Empordà en col·laboració amb les diferents persones responsables, la figura de Cap d’Estudis, la gestió de formació de recursos humans i la supervisió de la direcció de Qualitat.

Aquesta proposta de treball conjunt té per objectiu facilitar el desenvolupament de l’activitat formativa, generar evidència de la pràctica assistencial, potenciar la revisió crítica i la millora continuada a través de la recerca i la formació. Per aquest motiu, s’ha considerat que l’Institut de Recerca pot reforçar aquest treball de coordinació acadèmica i formativa.

Per altra banda, també desenvolupa un itinerari formatiu específic en recerca per tal de cobrir les necessitats bàsiques a l’hora d’iniciar un projecte o proposta de recerca que seran oferts de forma periòdica, a part de píndoles formatives d’actualització que es vagin desenvolupant o propostes de formació que considerem que puguin ser d’interès, ja siguin pròpies com externes.

Eines de recerca

Material de suport a la recerca

Reserca en línia

Portal EBSCO

EBSCOhost és una plataforma intuïtiva de recerca en línia utilitzada per milers d'institucions i milions d'usuaris a tot el món. Amb bases de dades de qualitat i funcions de cerca, EBSCOhost ajuda tot tipus dinvestigadors a trobar ràpidament la informació que necessiten.

+info
Atenció al pacient

Dynamed

DynaMed és una eina basada en l’evidència per al punt d’atenció. Centrada als professionals de la salut i dissenyada per facilitar una atenció al pacient de forma eficient. La revisió rigorosa i diària de la literatura mèdica per part de l'equip mèdic especialitzat garanteix que l'anàlisi, la síntesi i l'orientació oportuns i objectius estiguin a l'abast dels usuaris.

+info
Professionals infermeria

CINAHL Complete

La millor eina de recerca per als professionals de la infermeria i afins: Amb CINAHL Complete, els usuaris obtenen accés ràpid i fàcil a textos complets de les principals revistes, fulls de cures basats en l'evidència, lliçons ràpides i molt més.

+info