Please enter subscribe form shortcode

1 de desembre de 2023

Analitzen l’impacte de la realització d’un estudi genètic en el maneig de la Hipercolesterolèmia Familiar

Analitzen l’impacte de la realització d’un estudi genètic en el maneig de la Hipercolesterolèmia Familiar

 
El cap del Servei de Medicina Interna de la FSE, Àlex Vila, és coautor d’aquesta investigació, que ha publicat la revista internacional «Journal of Clinical Lipidology»

 

El cap del Servei de Medicina Interna i Especialitats Mèdiques i coordinador d’Atenció Mèdica de la Fundació Salut Empordà, Àlex Vila, és coautor de l’estudi publicat recentment a la revista internacional «Journal of Clinical Lipidology» amb el títol “Impacte de la realització d’un estudi genètic en el maneig de la Hipercolesterolèmia Familiar”.

Es tracta d’un estudi multicèntric, a partir del Registre de Dislipèmies de la Sociedad Española de Arteriosclerosis (SEA), que recull les dades de 61 Unitats de Lípids d’Espanya. Aquest estudi suggereix que la consideració d’una contribució multifactorial a la hipercolesterolèmia, a més de les característiques clàssiques de la Hipercolesterolèmia Familiar (HF), sembla determinar la sol·licitud de l’estudi genètic en la pràctica clínica. El fet de realitzar un estudi genètic, segons la pràctica clínica habitual, i el fet de tenir-lo positiu entre els que se’ls du a terme afecta el maneig de la HF. Aquests pacients poden requerir un tractament més intens, inclosa la teràpia combinada.

La nostra unitat està homologada per la Sociedad Española de Arteriosclerosis des de l’any 2009, sent el metge especialista Àlex Vila el responsable i la Sara López la infermera. És una unitat amb objectius assistencials, docents i de recerca.

L’article el signen, juntament amb Àlex Vila, els següents professionals: Victoria Marco-Benedí, Ana Cenarro, José T. Real, Juan J. Tamarit, Luis A. Álvarez-Sala Walther, José Luis Diaz-Diaz, Verónica Perea, Fernando Civeira i Antonio J. Vallejo.

Enllaç a l’article: «Impact of conducting a genetic study on the management of familial hypercholesterolemia»