Please enter subscribe form shortcode

21 de febrer de 2024

Roses contra el Càncer fa una donació de 5.900 euros per finançar un estudi sobre podologia oncològica que es fa a l’Hospital de Figueres

Roses contra el Càncer fa una donació de 5.900 euros per finançar un estudi sobre podologia oncològica que es realitza a l’Hospital de Figueres 

La podòloga Maise Cunill porta a terme aquest projecte amb l’assessorament metodològic de l’Institut de Recerca Glòria Compte de la Fundació Salut Empordà

 

La Fundació Roses contra el Càncer ha fet una donació de 5.900 euros per finançar un estudi sobre podologia oncològica que realitza la podòloga Maise Cunill amb la col·laboració de pacients de l’Hospital de Dia Oncològic de l’Hospital de Figueres. El principal objectiu de l’estudi és conèixer els símptomes i les necessitats que tenen les persones que presenten una malaltia oncològica pel que fa a l’estat dels seus peus, per posteriorment poder-los oferir una atenció integral. La presidenta de Roses Contra el Càncer, Núria Pàramo, ha explicat que aquesta donació econòmica és una forma d’ajudar en un projecte que contribueix a millorar la qualitat de vida de les persones que passen per un procés oncològic. “Sabíem que la malaltia causa molèsties als peus i també a les mans i que existeixen molt pocs recursos per pal·liar-ho. Per això, vam acordar fer la donació al projecte de la Maise Cunill, perquè està centrat en l’atenció específica dels peus de les persones malaltes de càncer”, ha afegit Pàramo.

Segons Maise Cunill, l’estudi ha pogut constatar que “les persones tractades a l’Hospital de Dia Oncològic refereixen alteracions als peus en general. Per exemple, un canvi de color a les ungles, la pròpia caiguda de les ungles i també dolor. També refereixen pèrdua de sensibilitat als dits i formigueig. Altres persones comenten que senten molèsties a la planta del peu”. I concreta que “la voluntat d’aquest projecte és poder donar un servei integral de Podologia a la persona malalta de càncer, saber quines alteracions presenta, assessorar-la i tractar-la si és necessari”.

Per a l’elaboració del treball, Maise Cunill compta amb el suport tècnic de l’Institut de Recerca Glòria Compte de la Fundació Salut Empordà (FSE) pel que fa a l’assessorament metodològic i a l’adequació de la recollida de dades, per tal de garantir que la compilació de la informació és el màxim d’adequada i ajustada als objectius del projecte. També, juntament amb la Comissió de Recerca de la FSE, s’ha garantit que el treball compleixi amb tots els requisits ètics i legals vigents, així com els corresponents al maneig i la gestió de les dades personals de les persones participants.

Institut de Recerca Glòria Compte de la FSE
Aquesta és una de les funcions més habituals de l’Institut de Recerca Glòria Compte de cara al suport a les persones treballadores de la Fundació Salut Empordà. L’any 2023, van ser més de 60 les persones o equips de l’entitat que van acudir-hi. L’Institut de Recerca compta amb professionals amb formació en metodologia i estadística i amb una dilatada experiència per atendre les peticions alhora que orientar els projectes i les inquietuds, com ha estat el cas de Maise Cunill.

Ella mateixa, juntament amb el coordinador de l’Institut de Recerca Glòria Compte, el doctor Oriol Turró, van presentar el projecte de podologia oncològica el 2 de febrer passat, en un acte al Teatre Municipal de Roses, en què van estar acompanyats per una representació de Roses contra el Càncer.

La Fundació Roses contra el Càncer
La Fundació Roses contra el Càncer és una institució privada sense ànim de lucre, creada el 1998 i membre de la FECEC (Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer). L’equip tècnic està integrat per una psicooncòloga, una treballadora social i una administrativa.

Des de la Fundació Roses contra el Càncer s’acompanya i es dona suport a les persones malaltes de càncer de Roses, a les famílies i a les persones cuidadores, tenint en compte tots els vessants de la malaltia, amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida, facilitar-los l’autonomia personal i la inserció en l’entorn comunitari. L’entitat ofereix els serveis d’atenció psicosocial, ajuts econòmics i tècnics (préstec d’ajudes tècniques i perruques) i voluntariat.