Please enter subscribe form shortcode

17 de gener de 2024

La Fundació Salut Empordà impulsa, per tercer any consecutiu, la convocatòria de la Beca de Recerca

La Fundació Salut Empordà impulsa, per tercer any consecutiu, la convocatòria de la Beca de Recerca

 
Està adreçada a les persones treballadores de la FSE i, com a novetat, en aquesta edició es permet la col·laboració de professionals d’altres centres

 

La Fundació Salut Empordà (FSE), en el seu propòsit d’incentivar l’activitat investigadora i fer un reconeixement als equips investigadors de l’entitat, ha obert una nova convocatòria de la Beca de Recerca, que enguany arriba a la tercera edició. La beca, vinculada i gestionada per l’Institut de Recerca Glòria Compte, té la voluntat de donar espai a totes les idees de recerca que ajudin a avançar en el coneixement i la millora de la qualitat assistencial.

Poden optar-hi les persones treballadores de la FSE i, com a novetat d’aquest any, es permetrà la participació de professionals d’altres centres com a col·laboradors de la investigació dins l’equip. La dotació econòmica són 2.000 euros, que provenen dels patrocinis que rep la Jornada Científica de la Fundació. Les aportacions econòmiques d’entitats, empreses i organitzacions a aquesta jornada permeten crear un fons de recerca que cobreix els costos de l’esdeveniment, l’import dels premis que s’entreguen i, també, la dotació d’aquesta Beca de Recerca.

Les persones interessades en sol·licitar la beca poden presentar les seves propostes fins al 15 de febrer. El projecte guanyador es donarà a conèixer el 16 de maig, en el marc de la celebració de la 12a Jornada Científica de la Fundació Salut Empordà.

Treballs guanyadors d’edicions anteriors
Pel que fa als treballs guanyadors de les dues edicions anteriors, el premi de la I Beca de Recerca de la FSE va ser per a l’«Estudi ULFi: Estudi observacional transversal de pacients de la unitat de lípids en tractament hipolipemiant per a la prevenció primària i secundària», del doctor Àlex Vila, cap del servei de Medicina Interna de l’Hospital de Figueres.

També va obtenir un accèssit el projecte titulat «Estudi de la implantació del projecte ITU-zero», impulsat per Maria Dolors Vilardell com a investigadora principal. Ella és infermera del servei de Medicina Interna de l’Hospital de Figueres.

La II Beca de Recerca la va guanyar la pediatra de la FSE Núria Roig (a la foto) per la seva investigació «Detecció i atenció precoç de trastorns mentals a la consulta de Pediatria».