Please enter subscribe form shortcode

26 de gener de 2024

El geògraf Oriol Nel·lo participa a la 2a jornada “Salut, territori i benestar” que es fa el 15 de febrer als Caputxins de Figueres

El geògraf Oriol Nel·lo participa a la 2a jornada “Salut, territori i benestar” que es fa el 15 de febrer als Caputxins de Figueres

 
La ponència principal la presenta el geògraf especialitzat en estudis urbans i ordenació del territori Oriol Nel·lo, que parlarà sobre “Ciutat i salut. L’impacte de les polítiques de rehabilitació sobre la salut de la població”

 

El dijous 15 de febrer, de 9 h a 13 h, l’Auditori dels Caputxins de Figueres acollirà la segona jornada “Salut, territori i benestar”, que organitzen el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Figueres amb el suport de la Fundació Salut Empordà (FSE). En aquesta ocasió, la ponència principal la presenta el geògraf especialitzat en estudis urbans i ordenació del territori Oriol Nel·lo, que parlarà sobre “Ciutat i salut. L’impacte de les polítiques de rehabilitació sobre la salut de la població”. La jornada és un espai de diàleg i reflexió sobre les experiències i reptes en salut i benestar des d’una perspectiva comarcal. El programa contempla una xerrada, una taula rodona, una ponència i una taula d’experiències.

Podeu consultar el programa de la jornada i fer les inscripcions a través d’aquest enllaç.

Pere Plaja, director del Departament d’Innovació, Recerca i Desenvolupament de la FSE, farà la xerrada “Pol de salut, un repte compartit amb el territori”. Seguidament, tindrà lloc la taula rodona titulada “El projecte EMISSE-PECT, experiències i aprenentatges en l’àmbit de la intervenció social i sanitària a l’Alt Empordà”, que reunirà els següents ponents: Glòria Pla, psicòloga de l’àrea de Benestar del Consell Comarcal de l’Alt Empordà; Margarita Custey, tècnica d’Inclusió Social de l’Ajuntament de Figueres; Pili Villalobos, cap del Servei de Pediatria de la FSE; Maria Carrillo, directora de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) Figueres, i Nadia Sekali, mediadora intercultural en salut. Totes les integrants de la taula són professionals implicades en el projecte, que intervindran per aportar i poder valorar els aprenentatges assolits gràcies a aquest projecte, que ha permès el treball en xarxa entre disciplines diferents i organitzacions sanitàries i socials de forma conjunta.

Després de la ponència d’Oriol Nel·lo, es presentarà la taula d’experiències “Recerca amb mirada de futur”, amb tres temàtiques a tractar: per una banda, “La Factoria Social”, a càrrec de Quim Brugué, director científic del Campus Cohesió i Comprimís Social; tot seguit, “E-cohort”, a càrrec de Pau Batlle, coordinador de l’Observatori Social, Ambiental i de Salut de Dipsalut, i, finalment, “El futur d’INDIKA”, a càrrec d’Oriol Turró, coordinador de l’Institut de Recerca Glòria Compte de la Fundació Salut Empordà.

La jornada comptarà, a més, amb la intervenció de les autoritats polítiques Carme Martínez, primera tinent d’alcalde i regidora de Serveis Urbans, Salut, Gent Gran i Diversitat Funcional de l’Ajuntament de Figueres; Agustí Badosa, president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i vicepresident del Patronat de la FSE, i Jordi Amblàs, director d’Atenció Integrada del Departament de Salut, i co-coordinador d’Atenció Integrada Social i Sanitària dels Departament de Salut i de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.