Please enter subscribe form shortcode

3 de novembre de 2023

Acord entre l’Ajuntament de Figueres i l’Institut de Recerca Glòria Compte de la FSE per analitzar l’impacte socioeconòmic en la salut als diferents barris de la ciutat

Acord entre l’Ajuntament de Figueres i l’Institut de Recerca per analitzar l’impacte socioeconòmic en la salut als diferents barris de la ciutat

 
Un professional de l’Àrea de Promoció Econòmica s’ha incorporat a l’equip de l’Institut de Recerca per realitzar l’estudi

L’Institut de Recerca Glòria Compte de la Fundació Salut Empordà (FSE) ha arribat a un acord de col·laboració amb l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres per tal d’estudiar l’impacte socioeconòmic en la salut dels ciutadans de Figueres. L’estudi se centra en analitzar l’impacte dels determinants socials de la salut segons els diferents barris de la ciutat.

Aquest acord es consolida després de diferents projectes de col·laboració entre la FSE i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres i s’ha materialitzat amb la incorporació parcial d’un professional de Promoció Econòmica, Ion Cortada, a l’equip de l’Institut.

L’Institut de Recerca Glòria Compte genera i treballa anualment informació i dades sobre aspectes socials, demogràfics, econòmics i mediambientals de la comarca de l’Alt Empordà que influeixen en la salut de les persones. “La incorporació de Ion Cortada a l’equip de l’Institut ha de servir per facilitar la reflexió conjunta dels resultats en salut en el marc territorial de la ciutat de Figueres, els seus districtes i barris, així com obrir la mirada sobre el conjunt de municipis que envolten la capital i en relació amb la comarca en la seva totalitat”, segons ha explicat el Dr. Pere Plaja, director d’Innovació, Recerca i Desenvolupament de la FSE.

Projectes col·laboratius

L’any 2021, ja es va crear un primer projecte conjunt sobre «El sector de la salut com a eix de desenvolupament econòmic i generació d’ocupació a l’Alt Empordà», on s’introduïen diferents aspectes que poden generar desenvolupament econòmic entorn de la salut. En aquest procés, l’Institut de Recerca i diferents àrees de l’Ajuntament de Figueres han treballat de forma conjunta aspectes com l’atenció social i sanitària de les persones grans, l’atenció de la infància en risc o la integració social i sanitària, entre d’altres. Aquest mateix any, i de forma conjunta, l’Ajuntament i la Fundació han col·laborat en la presentació de projectes tant a escala nacional com europea.

Ion Cortada és graduat per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona en Filosofia, Política i Economia i treballa a l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres en el marc d’un programa d’Agents d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL). Aquest programa està finançat pel Servei Català d’Ocupació (SOC), per dinamitzar i executar polítiques i programes que afavoreixin la promoció econòmica, juntament amb altres agents del territori, mitjançant el desenvolupament socioeconòmic generador d’ocupació.