Please enter subscribe form shortcode

23 d'octubre de 2023

Un estudi compara dues cohorts de pacients amb hepatitis crònica per virus VHC

Un estudi compara dues cohorts de pacients amb hepatitis crònica per VHC

 
El metge especialista en Medicina Interna de la FSE Josep Cucurull és coautor d’un article dedicat a aquesta investigació, que ha publicat la revista científica ‘Journal of Antimicrobial Chemostherapy’
 

El metge especialista en Medicina Interna de la Fundació Salut Empordà (FSE) Josep Cucurull és coautor de l’article “Response to glecaprevir/pibrentasvir in HIV/HCV-coinfected patients in clinical practice”, que publica la revista científica ‘Journal of Antimicrobial Chemostherapy’. En aquesta publicació, es comparen 2 cohorts de pacients amb hepatitis crònica per virus de l’hepatitis C (VHC). Una cohort eren persones infectades de VHC i l’altra eren persones coinfectades amb el virus de la immunodeficiència humana (VIH).

L’objectiu de l’estudi era observar la resposta a un dels tractaments actuals per VHC, el Maviret(R). Els resultats obtinguts van ser que el percentatge de pacients amb resposta viral sostinguda (és a dir amb erradicació del VHC) va ser similar en les dues cohorts (95.1% i 95.5% respectivament). Una de les principals limitacions de l’estudi va ser un elevat abandó de l’estudi en pacients amb drogoaddicció activa.

Josep Cucurull és membre del grup d’estudi d’hepatitis vírica (GEHEP) de la Sociedad Española de Enfermedades Infecciosas y Microbiología Clínica (SEIMC). La resta d’autors de l’article són: Alejandro Gonzalez-Serna, Anaïs Corma-Gomez, Francisco Tellez, Diana Corona-Mata, María Jose Rios-Villegas, Dolores Merino, Carlos Galera, Antonio Ramon Collado-Romacho, Ignacio De Los Santos, Marta Santos, Sofía García-Martín, Antonio Rivero, Luis Miguel Real i Juan Macias.

L’article: Response to glecaprevir/pibrentasvir in HIV/HCV-coinfected patients in clinical practice